Aantal personen: 4
500 gr vastkokende aardappelen
250 gr bleekselderij
100 gr gedroogde abrikozen
2 sjalotjes
250 gr kalkoenfilet
1 eetlepel olijfolie
zout, versgemalen peper
11/2 dl witte wijn
1/2 dl groentebouillon
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel honing
verse tijm
Was de aardappelen, kook ze gaar en pel ze.
Was de bleekselderij en snijd deze in stukken.
Snijd de abrikozen in reepjes.
Pel en snipper de sjalotjes.
Verhit de olie in een diepe koekenpan en braad het vlees hierin aan.
Breng op smaak met zout en peper en neem het uit de pan.
Snijd het vlees in stukken en fruit de groenten intussen in de
koekenpan.
Halveer de aardappelen en voeg ze samen met de abrikozen toe.
Voeg de wijn, de bouillon, de azijn, de honing en het vlees toe en
breng
op smaak met tijm, zout en peper.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |